Jak položit základ zdravé a silné imunitě ?

17.03.2019

STŘEVO ZÁKLAD IMUNITY

  • Střevo je největší imunitní orgán lidského těla, disponuje plochou    200 m2 a produkuje více protilátek, než kterýkoli jiný orgán.
  • Obsahuje 400 - 500 kmenů mikroorganismu, dohromady cca 0,5 kg


ZDRAVÁ MIKROFLÓRA = SILNÁ IMUNITA 

Probiotika jsou v současné době vnímána jako nová metoda biologické terapie s rozsáhlými možnostmi, s vzácnými nežádoucími účinky a nízkými náklady.


MIMINKA a DĚTI

  • Stimulace vlastní imunity
  • Prevence a léčba kojeneckých kolik, prdíků
  • Děti, které používají probiotika, jsou méně nemocné
  • Probiotika, jsou bezpečná nejen pro větší děti, ale i pro kojence a novorozence (nasypat do mléka)
  • Probiotika se doporučují užívat těhotným ženám, zvláště v druhé polovině těhotenství a kojícím ženám (prevence zácpy a střevních problémů)


Pokud jsou podávána probiotika dětem od 0 do 12 měsíců každý den, mají dle klinických studií mají v 5ti letech 40 % nižší výskyt alergií a o 50 % menší nemocnost než jejich vrstevníci.


Pokud se přidá pravidelně Vitamin C, je položen velmi dobrý základ celkové IMUNITY a odolnosti proti dětským nachlazením, rýmám a velmi často se opakujícím angínám.


TEST A ANTIBIOTIKA !
Tušíte, jak dlouho se obnovuje střevní mikroflóra po jedné dávce antibiotik ?
4 roky !

DOSPĚLÍ PSYCHIKA, CROHN, IMUNITA

- Stimulace vlastní imunity
- Střevní záněty - Crohnova nemoc a ulcerózní kolitida.

Prevence karcinomu tlustého střeva

Vyrovnaná psychika a větší odolnost proti stresu, ve střevech se tvoří nejen protilátky na imunitu, ale i hormony jako je serotonin, jež má co do činění s naši PSYCHIKOU a CELKOVOU PSYCHICKOU POHODOU. Je prokázáno, že se jej ve střevech tvoří daleko více než v samotném mozku ! 


TOXICITA V POTRAVINÁCH 

Dobře fungující střevo nás chrání i před stabilizátory, konzervanty a vším co nám servíruje potravinářský průmysl. Stabilizátory ničí mikroflóru a vše živé, co nás má chránit. Není se čemu divit, že jsou naše děti neustále pod palbou rým, nachlazení, chřipek a angín. Stačí otevřít ledničku, špíz a kouknout na složení. Většina potravin v sobě nese stabilizátory a jiné. 
To podkopává IMUNITU !


NAŠI PŘEDCI VĚDĚLI

Kysané domácí zelí byl základ jejich jídelníčku. Obsahuje nejen probiotika a prebiotika, ale i onen  vitamín C

Ideální kombinaci pro celkovou odolnost organismu.
Měli bychom sníst každý den jednu porci buď kvašené zeleniny a nebo domácího kysaného zelí. 


Ing. Pavla Moravcová

BCST terapeut

Tel. 702 439 143

© .Ing. Pavla Moravcová, Tel. 702 439 143.  Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky