Blog

PROSTÁ NĚHA A DOTEK

Velmi významnou roli přitom hraje produkce hormonu oxytocinu. Během porodu produkuje matčino tělo velké množství endorfinů, díky němuž je bolest snesitelnější. Endorfiny pochopitelně přetrvávají v matčině těle ještě nějakou dobu po porodu. Kombinace obojích hormonů vytváří velmi silný koktejl lásky.

Dovolím si s Vámi zasdílet záležitost, která drží mne i děti víc jak 6 let bez chřipek, angín a jen s občasným malým nachlazením.

" To čemu vzdorujeme, přetrvává " Bolest je VJEM, což je interpretace mozku, kterou vytvoří než ji vědomě ucítíme. K tomu, aby to mohl uskutečnit, musí propojit informace z mysli a těla.

Bolesti zad a kloubů, migrény, deprese, každodenní stres... to je jen krátký výčet trápení, která aspoň občas sužují každého z nás. Velká část těchto problémů je způsobena naší neschopností poslouchat varovné signály vlastního těla. Pomoci může terapeutický přístup, který je ve světě již desítky let hojně využívaný, u nás zatím není příliš známý, a...

Porod spouští miminko, které vysílá signál mámě, že už je připraveno a její tělo vysílá hormon, který porod spouští.

Otisk početí

26.12.2018

Zásadní okamžik, který je jako jemná pavučina vetkána do našich buněk a melodie života.

Zapomněli jsme, že dítě po porodu patří do náručí mámy, kde oba dva mohou spočinout v klidu a tichu, aby mohly řádně proběhnout fyziologické procesy, jež tělo dítěte v tomto velmi krátkém období musí projít.

Věděli jste, že Vaše tělo si pamatuje spermii dlouhodobého partnera ? Ty ostatní jsou pro Vaše tělo nebezpečné !

Průběh porodu nastavuje nervovou soustavu a z ní vycházející reakci na stres a situace jež zažíváme a nejen to ovlivňuje to kým se nakonec v životě staneme.Klíčová je sekvence a průběh porodu, jež nastavuje "kóduje" nervovou soustavu a její schopnost se vyrovnávat s tím, co nás v životě potká. Oficiálně se tomu říká traumatický řetězec porodu.

Přečtěte si jako první, co je nového

© .Ing. Pavla Moravcová, Tel. 702 439 143.  Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky